art contemporani a l’educació infantil

 

,
Captura de pantalla 2016-11-05 a les 10.40.37

 

artEducación, el arte como herramienta pedagógica en educación infantil, tal com el seu nom indica és un recurs didàctic en forma de blog a internet perquè tots els docents d’educació infantil s’animin a integrar l’art contemporani a les seves aules.

Enllaç al blog: http://art3ducacio.wixsite.com/infantil

Tal com explica Sara Colell (l’autora del blog) en un món que no és perfecte, ni molt menys ho és l’educació; cada vegada hi ha més factors que intervenen en l’educació de les persones, i educar cada vegada més es converteix en una tasca més complexa. L’educació ha de canviar i s’han d’obrir les portes del sistema per connectar l’entorn amb l’escola i el nostre alumnat amb el món. Hem de formar a persones que puguin adaptar-se i integrar el ritme cada cop més accelerat dels canvis que estan succeint actualment. Cal que formem a persones crítiques, cooperatives, creatives, curioses, obertes, respectuoses… I una de les maneres de començar aquest canvi pot ser el fet d’incloure l’art en l’educació del nostre alumnat.

Tradicionalment, la metodologia utilitzada per apropar l’art a les escoles és en la majoria dels casos poc significativa, rutinària i mancada de sentit, basada en els estereotips que ens faciliten les editorials. En definitiva, és imprescindible que ens repensem els usos que actualment s’està donant de l’art a les escoles, per aconseguir que aquest arribi a ser un instrument realment educatiu. És per aquesta raó que aquest blog planteja un enfocament diferent per a treballar l’art a l’educació infantil amb artistes contemporanis.