Cyrus Kabiru

Projecte educatiu al voltant de l’artista africà CYRUS KABIRU

A la Facultat de Ciències Humanes i de l’Educació de la Universitat de Saragossa.

CYRUS KABIRU1

Cyrus Kabiru, Ulleres meravella (C-Stunners) 2012. Sol Caribeño (Caribbean Sun). © Cyrus Kabiru. Foto: Miguel Luciano.

Cyrus Kabiru, és un artista de Kènia conegut arreu del món per les seves “ulleres escultura” fetes amb ferralla. L’artista ha creat aquestes ulleres escultura, pensant a fer un canvi de perspectiva a l’hora de mirar Àfrica. Estan fetes de materials recuperats als quals dóna una nova forma, una segona oportunitat. Mirar a través d’aquestes ulleres és veure la realitat d’altres maneres.

En aquest projecte educatiu que porta a terme el professor i expert en art africà de la Universitat de Saragossa, Alfonso Revilla, s’intenta canviar la mirada sobre Àfrica, i també aplicar el sentit i el procediment de l’artista kenià a realitats properes. Ho podem veure en les ulleres escultura que ha creat la Paula Desmartines Clemente, una estudiant de l’assignatura d’Educació Plàstica y Visual d’UNIZAR. La Paula ha representat la mirada que fa mal, la mirada d’un maltractador convertida en forma, tal com es pot veure a la imatge.

2

Paula Desmartines Clemente, 2016

+ informació:

Cyrus Kabiru: “Creo en la idea de dar una segunda oportunidad a la basura”. http://www.afribuku.com/cyruskabiru/

Entrevista a l’artista Cyrus Kabiru: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tria33/entrevista-a-lartista-cyrus-kabiru-versio-llarga/video/5588739/