sobre la vulnerabilitat i la resistència

Els canvis esdevinguts els darrers anys deguts al descontrol neoliberal, a la mobilitat de les poblacions i als conflictes bèl·lics, han eixamplat els àmbits d’investigació feminista cap a temàtiques sociopolítiques d’abast planetari. També Judith Butler amplia la seva recerca filosòfica cap a altres temes d’ètica i de pensament polític que relaciona amb la performativitat de gènere, derivant cap a unes teories sobre la vulnerabilitat i la resistència. Butler (2006, 2009, 2010) reflexiona sobre el valor de la vida a partir de les experiències i identitats sexuals i de gènere, ja que la vida és molt diferent –fins i tot insuportable– per a les persones que no compleixen les normes de gènere.

Per extensió, s’adona que hi ha vides que són objecte de dol i altres per les quals no es vessen llàgrimes, com ara algunes mortes per la sida, les vides dels emigrants a les costes de la Unió Europea o les vides que s’emporten algunes guerres.

 

mnkiSonia Pulido, 2014. FONT: http://soniapulido.blogspot.com.es

Llegir +

 

el treball afectiu i la lògica de la vida    la tecno-ciència i l’objectivitat feminista   sobre la vulnerabilitat i la resistència